Опозицијата го собра народот пред институциите

0
642

Црногорските медиуми пренесоа дека почетокот на вечерашниот протест ДФ тргна со голем број на придружувачи на овој политички сојуз, а на протестите присуствуваа и граѓани од Пљваљ, Бело Поле, Мојковиќ и други црногорски градови.

Неколку илјади граѓани на Црна Гора се собраа на плоштадот во Подгорица откако опозициониот блок организираше „соборување“ на институциите кои се во сопственост на шефот на режимот Ѓукановиќ.