Осомничениот за убиствата во Шведска бил симпатизер на Хитлер

0
576

21 годдишниот Антон Лундин-Петерсон од Тролхатан, северно од Гетеборг, е осомничен дека го изврши крвавиот напад денеска во училиштето во Шведска, објави The MailOnline.

Во изминатите недели пред нападот, Петерсон на социјалните мрежи изразувал симпатии кон екстремно десничарски организации. Тој посетувал видеа на Youtube кои го величеле нацизмот во Германија,  исто така изразил поддршка кон анти-имигрантската партија на шведските демократи и друго десничарско крило на фејсбук.