Отец Пимен: Кај нас орли и крстови се ставаат за да почнат безумствата

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Додека во светот спомен-обележјата се ставаат како симбол за крај на крвпролевањата, кај нас се ставаат орли и крстови за да почнат безумствата, напиша македонскиот владика Пимен на Фејсбук.

„ Орли и крстови. Провокации и паѓања на провокации.
Обично, низ целиот свет, спомен обележја се ставаат како симбол на крај на безумства и крвопролевања. Кај нас обратно е. Се поставуваат за да почнат безумствата“.

Share.