Отворање биогасна централа

0
627

Две нови инвестиции во земјоделството. ЗИК Пелагонија денеска ќе ја пушти во употреба новата централа на биогас, со моќност од 3 мегавати.

Истовремено ќе биде отворена и нова современа фарма со капацитет од 2 илјади млечни крави.

И двата објекта се лоцирани во Новаци, Битолско.