Отворен Евробаскетот во Загреб, утре првите натпревари

0
430

Европското првенство во кошарка, кое првпат во историјата ќе се игра во четири држави (Хрватска, Франција, Германија, Латвија) ќе започне в сабота од 15 часот со натпреварите Полска – БиХ во А групата, Германија – Исланд во Б групата, Грузија – Холандија во Ц групата, додека дуелот во Д групата меѓу Чешка и Естонија ќе започен во 15.30 часот.


Распоред на натпревари од група А:

05.09: Полска-БиХ (15 ч), Израел-Русија (17.30 ч), Франција-Финска (21 ч)

06.09: Русија-Полска (15 ч), Финска-Израел (17.30), Франција-БиХ (21 ч)

07.09: Финска-Русија (15 ч), Израел-БиХ (17.30), Франција-Полска (21 ч)

09.09: БиХ-Финска 915 ч), Полска-Израел (17.30), Франција-Русија (21 ч)

10.09: Финска-Полска (15 ч), БиХ-Русија (17.30), Франција-Израел (21 ч)

Распоред на натпревари од група Б:

05.09: Германија-Исланд (15 ч), Шпанија-Србија (18 ч), Турција-Италија (21 ч)

06.09: Германија-Србија (15 ч), Исланд-Италија (18 ч), Шпанија-Турција (21 ч)

08.09: Србија-Исланд (14:30 ч), Германија-Турција (17.45), Шпанија-Италија (21 ч)

09.09: Турција-Србија (14:30 ч), Италија-Германија (17.45 ч), Исланд-Шпанија (21 ч)

10.09: Италија-Србија (14:30 ч), Германија-Шпанија (17.45 ч), Турција-Исланд (21 ч)

Распоред на натпреварите од група Ц:

05.09: Грузија-Холандија (15 ч), Македонија-Грција (18 ч), Хрватска-Словенија (21 ч)

06.09: Македонија-Холандија (15 ч), Словенија-Грузија (18 ч), Хрватска-Грција (21 ч)

08.09: Словенија-Холандија (15 ч), Грција-Грузија (18 ч), Македонија-Хрватска (21 ч)

09.09: Грција-Словенија (15 ч), Македонија-Грузија (18 ч), Хрватска-Холандија (21 ч)

10.09: Македонија-Словенија (15 ч), Грузија-Хрватска (18 ч). Словенија-Грција (21 ч)

Распоред на натпревари од група Д:

05.09: Чешка-Естонина (15.30 ч), Белгија-Латвија (18.30), Литванија-Украина (21.30)

06.09: Естонија-Белгија (15.30 ч), Латвија-Литванија (18.30 ч), Чешка-Украина (21.30 ч)

07.09: Литванија-Белгија (15.30 ч), Чешка-Латвија (18.30 ч), Украина-Естонија (21.30)

09.09: Белгија-Чешка (15.30 ч), Латвија-Украина (18.30), Естонија-Литванија (21.30 ч)

10.09: Украина-Белгија (15.30), Латвија-Естонија (18.30), Литванија-Чешка (21.30).