Отворени броеви за Македонците во Париз

0
512

Нема информации дали македонски државјани кои престојуваат во Париз побарале помош по вчерашните терористички напади кои се случија во француската престолнина.

На социјалните мрежи може да се најдат корисни информации за оние што се затекнале таму и каде може да се обратат.

Се споделува адресата на амбасадата на Македонија: 21, rue Sebastien Mercier 75015

Tелефоните: 331 45 77 10 50

                         331 45 77 85 77

                         331 45 77 10 73

   331 45 77 89 63

Mаил:  paris@mfa.gov.mk

Македонија во моментов нема амбасадор, бидејќи Агрон Буџаку пред неколку недели беше отповикан поради завршувањето на мандатот.