ОУ.Стив Наумов во посета на ДЛУБ.

0
517

Во рамките на одбележување на патрониот празник на основното училиште Стив Наумов, учениците го посетија и друштвото на ликовните уметници во Битола, каде се сретнаа со претседателката Љубица Мешкова Солаковска и уметникот Димитар Солаковски и се запознаа со делата изложени во ова друштво.

Идејата за посета на друштвото на ликовните уметници е на наставничката по ликовно, Славица Михаилова инаку реномирано име од областа на уметноста а беа доделени и наградите од меѓународниот конкурс.
Посетата на ДЛУБ. беше во рамките на одбележување 71 година постоење на ОУ.Стив Наумов.