Падна владата во Хрватска, отповикан премиерот Орешковиќ

0
529

Хрватското Собрание со големо мнозинство изгласа недоверба за премиерот Тихомир Орешковиќ и на владата којашто тој ја предводеше. 125 пратеници гласаа за недоверба, додека 15 беа против и двајца воздржани. За отповикување на Орешковиќ гласаа пратениците од партијата ХДЗ и сите од партии на „Патриотската коалиција“, додека Против гласаа лабуристите и партијата Мост.