Пак: Истрага за аферата ,,Прислушување” не смее да остави простор за сомнеж

0
287

Без целосна и ефективна правна разрешница за масовоното прислушување, особено за фактите во неа во Македонија само ќе се продлабочува кризата, а граѓаните ќе се чувствуваат несигурни во сопствената држава.

– Целиот процес мора да се води транспарентно и одговорно без да се остави простор за сомнеж дека се прикриваат одредени информации – вели за порталот Фактор поранешна пратенича во Европскиот парламент Дорис Пак.