Палењето возила во Битола бил специфичен криминален феномен

0
1063

Палењето возила во Битола бил специфичен криминален феномен, вели во интервју за Актуел на Тера, министерот за внатрешни работи Митко Чавков.

Тој вели дека загрижува состојбата со палењето возила и во Битола и Прилеп, каде во последните три години опожарени биле околу 45.

02 кола опожарена

Околностите и причините се различни и не значи дека сите се поврзани со иста криминална група или пак дека се исти мотивите, вели тој.

ponedelnik.Still002

Чавков вели дека многу е тешко да се докаже подметнувањето на пожарот, но вели дека ќе инистира на расветлување на случаите, а како превенција во иднина ќе бидат полицајците позорникари вкупно околу 80-тина за Битола.