Панихида за Шамбевски

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

panihida 31Здружението на граѓани почитувачи на ликот и делото на Тодор Александров од Битола во рамки на својата програма одржаа панихида за револуционерниот деец Благој Шамбвески.

cekutkov 31Ѓорѓи Чекутков од здружението проговори за делото на овој голем револуционер.

На панихидата за прв пат учествуваше ќерката на Шамбевски.

ilija 31Професорот Илија Крбалевски рече дека во сеќавање му останале многу од зборовите на Благој Шамбевски.

Панихидата за Шамбевски беше организирана во црквата Света Богородица во Битола.

Share.