Парк ќе никне кај урнатата фонтана

0
2405

-По низата забелешки и сугестии од граѓаните, дека фонтаната треба да се реконструира, и кога пративме екипа да видиме во каква состојба се наоѓа истата, она што го добивме како резултат е дека материјалот е шуплив и ровит, практично се распаѓа. Заклучивме дека фонтаната фактички статички е нестабилна , направивме нов проект. Проектот не е почнат да се гради, сето она што го правиме е подготовка на теренот. На местото од фонтаната ќе имаме парк, изјави д-р Владимир Талески градоначалник на Битола