Паркинг места за велосипеди во Битола

0
697

Критичната маса „Битола На Точак“  секој последен четврток во месецот вози низ Битола со цел подигнување на свеста за употребата на велосипед, не само за рекреација туку и за превезување.

12115741_540492476098730_2992138263567453503_n

Денес Критичната маса се заблагодарија на  ФОД и на општина Битола за неколкуте железни конструкции, кои што се поставија на неколку локации во центарот на градот и на паркингот кај Спортската сала, т.е на градското Шеталиште.

12143148_540492422765402_3419086167152116065_n

Познавачите секогаш апелираат да се користи велосипедот како транспортно средтство со цел да се намали загадувањето од транспортот.12107767_540492482765396_6866705948544678670_n

 

naslov 12119181_540492452765399_4111316282289772200_n