Парцели за „Купи куќа за млади“ во касарната и Буковски ливади

0
1004

– Младите до 35 години можат да добијат до 33.000 евра субвенции – неповратни средства од Владата за купување, изградба или надградба на куќа, Општина Битола се вклучи во проектот со предвидени парцели за локации во касарната,  наменети за проектот.Доколку постои поголем интерес кај граѓаните за проектот, општината ќе го прошири бројот и локацијата. Така, освен касарната, може да се земе во предвид како локација и населбата Буковски ливади, изјави Владимир Талески, градоначалник на Битола