Павле Трајанов ќе биде независен пратеник?!

0
343

Павле Трајанов, пратеникот и лидер на Демократскиот сојуз, коалициски партнер на ВМРО-ДПМНЕ, во Собранието ќе делува како независен пратеник. Тој веќе поднел такво барање до претседателот на Собранието Трајко Вељаноски.

Трајанов во последниот период не присуствува на средбите на коалициските партнери на ВМРО-ДПМНЕ, а и неговите јавни настапи беа сосема спротивни на политиката на владеачката партија.

Пред него владеачката коалицијата ја напушти и пратеничката и претседателка на ДОМ, Лилјана Поповска.

www.mkd.mk