Пченицата ќе се откупува по 11 денари килограм?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Мелничарите понудија по 11 денари за откуп на килограм пченица од прва класа,а цената на останатите класи да се определи според правилникот за квлаитет. Земјоделците пак со различно гледање на понудата.

Според претставникот на мелничарите Николчо Георгиев, понудената цена е слична со онаа во регионот.
Цената на пченицата во Србија е 11 денари за килограм прва класа пченица, па е нелогично во земјава таа цена да биде повисока, велат мелничарите.
Од Асоцијацијата на земјоделци сметаат дека понудата е добра, но очекуваат владата да субвенционира дел од цената.
Share.