Пелагониските земјоделци наводнуваат редовно, велат од ВМРО ДПМНЕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Комисијата за земјоделие при ВМРО ДПМНЕ Битола, денес беше во посета на селото Егри на средба со земјоделците.

-Ништо не е загрозено од посевите во нивите во пелагониско. Ниту имало ниту ќе има штети врз родот и квалитетот. Многу е лесно да се обвинува од климатизирани канцеларии само да се собираат политички поени, рече денес Сашо Ѓорѓиевски, Комисија  за земјоделие при ВМРО ДПМНЕ Битола.

Share.