Пелистер под снег

0
3208

Како и што најавија метеоролозите, на високите места во Македонија со врнежи од снег. Вака е на врвот Пелистер на Баба планина. Фотографијата пред малку ја постави Јонче Илиевски-Мурато, а е направена на Антена.

Според прогнозите и во наредните денови ќе има улови за врнежи од снег на местата над 1400 метри надворска височина.

Заради снегот ќе има пад на утринските и дневните температури.