Пет воза со мигранти заминале кон Табановце

0
325

Три редовни и два вонредни воза со мигранти вчера се упатиле од железничката станица во Гевгелија кон Табановце. Полицијата, според очевидци, контролирано, во неколку наврати пуштала по 200-300 мигранти кои од дивиот премин на македонско-грчката граница се упатувале кон железничката станица во Гевгелија. Припадници на АРМ синоќа поставувале и дополнителна заштитна ограда. Мигрантите на неколкупати се обидоле да ја преминат граничната линија, но биле спречени од полицискиот безбедносен кордон. На мигрантите им било посочено дека изутринава ќе бидат пропуштени.