Петар Арсовски после премиерата на Сенките над Балканот во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Сцени од телевизискиот серијал „Сенките над Балканот“ по концепт и во режија на Драган Бјелогриќ, се снимаа во Преспа и околината на Битола.

Станува збор за меѓународна копродукција меѓу Кобра филм Србија, Скопје филм студио Македонија и Искра-Москва Русија. Претходно имаше снимање на повеќе локации низ Србија, еден дел во студиото „Баранда“, а екипата работеше и во Црна Гора и Русија.

Улогите во „Сенките над Балканот“ ги толкуваат Драган Бјелогрлиќ, Андрија Кузмановиќ, Марија Бергам, Горан Кичиќ, Ненад Јездиќ, Бранимир Брстина, Слободан Бода Нинковиќ, а од Македонија играат актери: Тони Михајловски, Перо Арсовски, Јана Стојановска, Аксел Мехмет, Никола Ристановски, Петар Мирчевски и Дениз Абдула.

Повеќе за значењето на играњето во овој филм од разговорот со актерот Петар Арсовски во видеото во продолжение.

Share.