Петров го оспори изборот на Џафери пред Уставен

0
1313

Оспорен изборот на претседателот на Собранието Талат Џафери пред Уставниот суд.

Претседателот на Светскиот македонски конгрес Тодор Петров поднел иницијатива до Уставниот суд, каде го оспорува изборот на собрансикиот спикер Џафери на 27 април годинава.

Според него, прекршени се голем број на одредби од Уставот, законите и деловникот на Собранието за што може да се покрене и кривична одговорност.