Петровска во Битола победи во првиот круг со 31.337 гласови

0
2677

Според резултатите на Државната изборна комисија кандидатот на СДСМ и нивната коалиција во Наташа Петровска во Битола освои 31.337 гласови.

СДСМ синоќа објави победа во првиот круг.

Противкандидатот Зоран Илиоски од ВМРО ДПМНЕ и коалицијата освои 17.715 гласови.