По 7- ми пат јуниорско тениско првенство Bitola open 2016

0
637

Две недели Битола ќе живее со белиот спорт, односно тенисот.На тениските терени, свечено беше отворено тениското првенство Bitola open 2016 , на кое учествуваат учесници од повеќе земји.

Овој турнир е за јуниори и јуниорки до 12 години а од 30 ти мај, започнува турнирот за учесници над 12 години.

На свеченото отварање, пред многубројните присутни настапи женскиот младински хор при КУД.Стив Наумов.