Во Новаци се одржа „Македонска етно венчавка“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Со „забрикување на зетот“, со посета на домот на невестата и со венчавање на младоженците во црквата „Св. Атанасиј“ во општина Новаци денеска  се одржа  манифестацијата „Македонска етно венчавка“

Македонската етно венчавка беше отворена со традиционалните обичаи и обреди од мариовскиот крај, односно месење тесто-погача, плетење цветни венци, китење на бајракот, торбите и картата за вино.

„Македонска етно венчавка“ трае три дена .

Share.