По трагите на античкиот театар во Хераклеа

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Македонија има театарска традиција подолга од 2500 години. За ова сведочат четирите досега откриени антички театари во локалитетите: Стоби, Хераклеа, Лихнид и Скупи.Со проектот насловен По трагите на античкиот театар во Хераклеа, кој ќе биде презентиран во домот на АРМ.,се дава акцент на древната театарска историјапосветена на Хераклеа, со што би се заокружил успешниот циклус на неколку антички проекти поврзани со Битфест во изминатите години.Преку актерски перформанс, преку слоевита приказна, на публиката ширум Македонија и дијаспората ќе се приближи театарската историја на Хераклеа.Настанот ќе започне во 21 часот.

Неда Маретиќ
Share.