Почина Асен Даскалов

0
2642

По кратко боледување, во 92 година од животот во Битола, почина Асен Даскалов, еден од групата ентузијасти, кои во далечната 1958 година ги направија првите обиди за прием на телевизската програма во Република Македонија на врвот Пелистер. Една година подоцна се изгради и се пушти во работа првиот ТВ репертиторки уред во РМ. Асен Даскалов, својот работен век го помина во МРТВ, како раководител на пунктот Пелистер, од каде се пензионира во 1988 година.