Почина Кире Ковачев

0
7194

Вчера во Битола на 57 годишна возраст почина Кире Ковачев на јавноста познат како штедачки лидер од времето по пропаѓањето на штедилницата ТАТ.

Долги години Ковачев беше еден од претседателите на здруженијата кои беа формирани во битката за обештетување на штедачите.

Тој денеска беше погребан на светонеделските гробишта во Битола.