Почина Пеце Роговски

0
2040

Почина Пеце Роговски, 32-годишниот битолчанец, кој боледуваше од малиген тумор на бутниот мускул. Тој денес му подлегна на болеста, откако вчера му се влоши состојбата.

Последните неколку месеци, со цел да му се помогне да се соберат средства за операција во Турција, во Битола се организираа неколку хуманитарни концерти, отворени беа жиро сметки, телефони за донации. Но Пеце не ја дочека операцијата која му влеваше надеж за живот.