Почна да гори над Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На најтоплиот ден почна да гори над Битола. Чадот кој се гледа од далеку е од настанат пожар кај тунелот на магистралниот пат Прилеп-Ресен кој врви над Битола.

 

11749750_582768398530152_950787161_n 

Ова не е прв пат на оваалокација да се појавува пожар.

 

11756617_582768371863488_1951467990_n

Надлежните апелираат граѓаните внимателно да се однесуват, за да не ни се повторат случките од големите пожари кои пред неколку години опустошија голем дел од шумата над Битола.

Share.