Почна штрајк со глад во македонските затвори!

0
330

Во македонските затвори почна штрајк со глад. Затворениците од КПД Идризово и од штипскиот затвор ја одбиваат храната.

Велат дека условите за многу лоши и дека нема место за спиење, па поради тоа бараат да се усвои закон за амнестија што го предлагаат група граѓани.

Од Управата на затворот синоќа изјавија дека причина за штрајкот најверојатно е предлог законот за амнестија, а не лошите услови во затворите.