Почна собирањето потписи за Законот за амнестија

0
354

Од утрово  на подрачните единици на ДИК во земјава граѓанската иницијатива почна да ги собира потписите за предлог Законот за амнестија, со кој се бара укинување на казната затвор за осуденицитре кои имаат одлежано 40 насто од затворската казна.

Во наредните два месеца ќе треба да се соберат 10 илјади потписи. Иницијаторите на законот  велат дека очекуваат да се соберат потребните потписи иако се жалат на опструкции и притисоци.