Почнуваат рамазанските пости

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Месецот Рамазан, во кој муслиманите во светот постат, воздржувајќи се од храна и пијалоци, оваа година почнува в сабота на 27 мај.

Воздржувањето од храна и пијалаци почнува во утринските часови на молитва во зори, пред изгрејсонце, а завршува со залез на Сонцето.

Денеска обраќање до верниците имаше битолскиот муфтија.

 

 

Share.