Поголеми плати и К-15 за јавната администрација

0
408

Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани сметаат дека зголемувањето на платите во одбраната, здравството и образованието е парцијално решение. Преку пратеничките групи во Собранието ќе бараат амандмански измени на Предлог- буџетот за 2018-та.

Од УПОЗ велат дека проблемот со платите може да се реши единствено со потпишување колективен договор. Синдикалците бараат и исплата на К-15 во јавниот сектор.