Полициска акција на универзитетот св.Кирил и Методиј

0
1267

Влезот во универзитетот св. Кирил и Методиј во Скопје во моментов е блокиран од силно полициско обезбедување. Се врши претрес на дел од возилата околу универзитетот. Специјалци го обезбедуваат просторот и не дозволуваат премин на цивили кон факултетската зграда. Според засега неофицијални информации, акцијата е насочена кон неколку професори од економскиот факултет, меѓу кои и поранешен декан.