Полугодишниот извештај за Западен Балкан

0
290

Светска банка денеска ќе го презентира редовниот полугодишен економски извештај за државите од Западен Балкан.

За состојбите во економиите во Македонија, Црна Гора, Србија, Босна и Херцеговина, Косово и Албанија преку видео линк ќе говорат Линда Ван Гелдер, директор на регионот за југоисточна Европа и Галина Андронова – Винчелете, менаџер на секторот за макроекономија и фискално управување во светска банка.

Презентацијата на извештајот насловен „забрзува отворањето на работни места“, во Скопје ќе се одржи во просториите на канцеларијата на Светска банка.