Помош од општина Могила за настраданите од поплавите

0
923

И советниците од Советот на Општина Могила на вонредна седница донесоа одлука за доделување парична помош. 100.000 денари ќе бидат уплатени на сметката за настраданите од катастрофалните поплави што го погодија скопскиот регион.

Во меѓувреме и со опрема и со други донации општина Могила со вклучи во акцијата за помош, вели градоначалникот на општината Стево Пивковски.