Поплавена куќа во Брусничка населба

0
2225

По случувањата со поплавите во Скопје кои што однесоа и човечки животи, битолчани останаа будни во текот на целата ноќ стравувајќи од невреме. Обилните врнежи од дожд кој што ја заватија Битола во текот на ноќта и денеска поплавија приземје од куќа во Брусничка населба.

kukja 1 72 годишната Цветанка Михајловска од ул Скоевска со гумените чизми на себе и со метла и кофи црпела водата која што навлегла во нејзиниот дом

kukja 2

Во куќата живеат 34 години, им била поплавена пред 12 години но штетата била од помали размери. Утрово веднаш случајот го пријавиле до надлежните институции

kukja 3

Во иднина ќе бараат некое решение за да не се случи при наредните врнежи од дожд повторно да биде поплавено приземјето

kukja 5

Михајловски вели дека само нивото приземје од куќата било поплавено на ул Сковеска во Брусничка населба .

kukja posledna