Попоски во посета на Холандија

0
543

Министерот за надворешни работи Никола Попоски во понеделнкик ќе оствари посета на Холандија, која е актуелен претседавач со Европската унија (ЕУ).

За време на посетата, Попоски ќе оствари средба со министерот за надворешни работи на Холандија, Берт Кундерс, со претседателот и членови на комисијата за ЕУ во  холандскиот Парламент, а ќе реализира средби и со раководството на Институтот за надворешни работи во Клингендал, каде ќе одржи предавање пред студентите на овој реномиран институт./крај/мф/бс