Поранешниот амбасадор Перо Стојановски осуден на три и пол години затвор

0
529
Поранешниот амбасадор во Австралија Перо Стојановски е осуден на три и пол години затвор за злоупотрба на службената положба. Одлуката ја донел скопскиот Основен суд 1, на 17 септември по пријава од Министерството за надворешни работи.
Стојановски не е достапен за органните, бидејќи се врати приватно во Австралија и сега му преостанува уште една инстанца, Апелацискиот суд, пред да добие конечна пресуда и евентуално да биде побарана негова екстрадиција.