Португалија победи на Евровизија 2017

0
2534

Со освоени поени 758 поени, Салвадор Собрал претставникот на Португалија е победник на годинешното 62 издание на Евровизија.

Крајот на битката беше извесен уште од самиот почеток на гласањето, кога најмногу 12-ки отидоа за неговиот настап.

Како второпласирана заврши Бугарија, додека на третото место се најде Молдавија