Постои договор меѓу судот и одбраната намерно да се одолговлекува процесот

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Специјалната обвинителка Фатиме Фетаим побара објаснување од судијката која го води предметот за насилството во општина Центар зошто во Апелацискиот суд биле испратени сите списи кога било доволно само да се испрати записникот од рочиштето на кое таа и Катица Јанева беа казнети по 2.000 евра,

Фетаи за медиумите изјави дека очигледно постои координација меѓу судот и одбраната на обвинетите со единствена цел – да се одолговлекува почетокот на судскиот процес.

“Очигледно е дека постои договор меѓу судот и одбраната, со една единствена цел, да се одложи судењето. На ова упатува околноста што денеска, кога сите списи за предметот се во Апелацискиот суд, во судница беа присутни сите обвинети, што не се случило долг период”, рече Фетаи.

Share.