Потребни се и медиумски реформи за кредибилни избори на 5 јуни

0
558

Договорот од Пржино е жив, напиша на Твитер, еврокомесарот Јоханес Хан.

„Сите партии мора целосно да се ангажираат, да помогнат да се подготват кредибилни избори и да ги поттикнат реформските приоритети, вклучително и на медиумите “, напиша Хан на Твитер.

Претходно и Ховит на Твитер јасно кажа дека медиумските реформи уште се дел од изборниот процес и дека е потребна напорна работа за кредибилни избори.