Повисоки пензии од септември

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Премиерот Никола Груевски денес е во работна посета на охридскиот регион. Одговарајќи на новинарско прашање тој потенцира дека септемвриските пензии ќе бидат зголемени за пет проценти.

Тој посочи дека зголемувањето е програмирано во Буџетот. Се уште нема одлука за начинот на зголемување, но најверојатно, според него, ќе има линеарно зголемување што ќе значи 600 до 630 денари повисока пензија.

Share.