Повреден странски параглајдерист во Крушево

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Околу 14,30 часот,  во буковата шума на м.в.Лимо Нивје во близина на Мечкин Камен од страна на лицето А.С. од Финска кој е инструктор за летање ,бил пронајдено лицето Н.Т.К. исто така од Финска кој околу 10 часот полетал со параглајдер од полетиштето на м.в. Мечкин Камен а било забележено дека го нема околу 11 часот. При падот лицето се здобило со повреди на рбетниот столб и истиот со хеликоптер на МВР е префрлено во клинички центар -Скопје. Од страна на УПС обезбедено e место на несреќата, известен надлежен јавен обвинител по што е извршен е увид на лице место од страна на јавен обвинител и увидна екипа од НК за КР-Крушево.

Share.