Пожар кај Братиндол

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

И денес пожар во Битола, односно на кај Братиндол. Некаде околу 13 часот додека бевме на патот кој врви над Битола го регистриравме овај пожар. Од ТППЕ потврдија дека нивна екипа била на терен да интервенира на локација кај селото Братиндол. НО детали за што станува збор не добивме, бедејќи екипите биле на терен .

Во неделата како што веќе информиравме, во битолско имаше четири пожари на отворен простор. Апелот и понатаму важи за внимателно однесување на отворен простор, за да не се предизвика пожари.

Share.