Пожар над битолскиот Баир

0
1249

Денес нешто после 13 часот забележан е пожар на десната страна од ридот кај манастирот Св.40 маченици. Портивпожарната територијална единица од Битола моментално интервенира со 3 против пожарни возила и 10 пожарникари. Пожарот се протега од десната страна на манастирот и се шири во правец на Раштани.