Пожарот во Канада надвор од контрола

0
614

Канадските власти стравуваат дека пожарот во провинцијата Алберта би можел да зафати двојно поголема површина во текот на денот, додека трае евакуацијата на илјада луѓе од камповите кај Форт Макмари. Полицијата и војската ќе го надгледуваат конвојот од стотина автомобили со кои луѓето ќе бидат евакуирани на безбедни места, а ќе биде продолжена евакуација по воздушен пат.