Познати добитниците на 4-то ноемвриските награди

0
539

Добитниците на 4-то ноемвриската награда се познати. Денеска заседаваше комисијата на општина Битола.  Наградата за животно дело ја добива Ѓорги Здравев-професор по музичко и диригент. Се доделуваат и четири едногодишни награди во неколку области. Ги добиваат Димче Најдов автор на книгата Битола низ старите разгледници.  Петар Горко актер, Борче Костов мотокрос возач и КУД Илинден Битола друштво кое што слави 60 годишен јубилеј.