Познати сите двојки од осминафиналето

0
804

Со реализација на последните средби по групи на Европското првенство во фудбал во Франција, се комплетираа и двојките за осмина финалето.

По два дена пауза за трансфер на селекциите и полнење на акумулаторите за новите тешки дуели, во првиот елиминациски филтер ќе се сретнат: Швајцарија – Полска, Хрватска – Португалија, Велс – Северна Ирска,Унгарија – Белгија, Германија – Словачка, Италија – Шпанија, Франција – Ирска и Англија – Исланд.

Покрај Австрија и Шведска, шампионатот ќе го напуштат и : Романија, Русија, Украина, Чешка, Турција и Албанија.