Пратениците и стопанствениците за глобите

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Откако пратениците изгласаа помали глоби за фирмите кои ќе се изрекуваат по нови критериуми. Токму на оваа тема синоќа разговараа битолаксиот пратеници од ВМРО ДПМНЕ со стопанствениците од Битола. Зборуваа на темата за нивелирање на санкциите по 3 основи.PRATENICI

-По основ на вкупен приход од претходната година, по основ на број на вработени, по основ на претходно поведение, вели Лилјана Кузмановска, пратеник од ВМРО ДПМНЕ.LILJANA

Согласно законот, оној кој ќе го прекрши ќе добие опомена да се корегира и ќе продолжи со работата.

-Од вкупниот буџет глобите се помалку од 0,5%, вели Зоран Илиоски, пратеник од ВМРО ДПМНЕ.ZORAN

За дуќаните кои досега биле затворени Илиоски вели дека биле затворени затоа што направиле прекршок.

Законот треба да се усогласи и со уште 20 други закони од други области.

Share.